sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen ovikranssi

Kohdalleni sattui hieman lommoinen, poistoon menevä kakkuvuoka. Meillä harvemmin kakkuja leivotaan ja kaapista löytyy jo yksi ihan käyttökelpoinen vuoka. Sen vuoksi suunnittelin tekeväni tähän jotain ihan muuta.


Palmusunnuntain kunniaksi kakkuvuoasta tuli jouluisen puolukanoksakranssin korvaaja. Ostin eilisellä kauppareissulla muutamia tipuja (joita löytyi kyllä kaapistakin, kun tänään pääsiäiskoristeita sieltä kaivelin). Kaapista löytyi lisäksi pari sopivaa munaakin. Tyttäreni sommitteli kakkuvuoan koloon pesän tipuille kuivista heinistä. Hän liimasi kuumaliimalla heinät, tiput ja munat paikalleen.


Reunoja kiertämään solmimme ompelutarvikkelaatikosta löytyneen nauhan. Sekin liimattiin muutamalla kuumaliimatipalla kiinni vuokaan. Ja niin pääsiäisen koristekranssi on valmis. Koristeet voi myöhemmin irrottaa ja käyttää vuokaa johonkin muuhun. Miksei kakun tekokin vielä onnistuisi, mutta ei ainakaan tänä pääsiäisenä ;-)
Hyvää palmusunnuntaita ja aurinkoista hiljaista viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Hauska!! Olette hyvä tuunaustiimi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa tiimityö toimi loistavasti. Aina äidin ideat ei innosta ;-)

   Poista
 2. Tää on hauska idea!
  Mä oon monta kertaa käyttänyt kakkuvuokaa toisin päin. Siinä on kasvanut rairuohot ja joskus herneenversotkin keittiön ikkunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvä idea rairuohojen kasvatukseenkin. Ehkäpä ensi vuonna...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Helppo ja siitä hyvä idea, että kakkuvuokaa voi käyttää vielä johonkin muuhunkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!